pátek 3. října 2014

PEOPLE

Fakt n.1 - Raději píšu než mluvím- a to se právě projeví v tomto příspěvku. Přemýšlím o lidech kolem mě, jak je vnímám já a jak oni mě. Tak snad abych sobecky začala u sebe... Když to tak spočítám, vlastně nač počítat, v životě jsem potkala tisíce lidí, ať už vědomě, či nevědomě, několik z nich mě zaujalo, někteří se stali mými přáteli, známými, dejme tomu "nepřáteli'' a lidmi, které zkrátka potkávám, ať už chci nebo ne. Na základě toho si všechny řadím do příslušných škatulek. Představte si šuplíky. Každý člověk, s kterým jakýmkoliv způsobem přijdu alespoň jednou do kontaktu ( stačí ho jen zahlédnout ) zaujme jeden z mnoha šuplíků. Jsou lídé, kterým říkám prostě a jednoduše lidé a tvoří obsah šuplíku "PROSTĚ LIDÉ". Takoví ti, které potkávám na ulici, v tramvaji, autobusu, obchoďáku,...však víte. Někteří z nich mě zaujmou, ať už svým jednáním, vzhledem, stylem oblékání,...a přestě takovým patří jejich vlastní spešl šuplík. Do šuplíku " OD VIDĚNÍ" přiřazuju všechny ty, který potkávám ve škole, v našem paneláku a pěti místném výtaku, jehož kapacita absolutně neodpovídá realitě ( věřím, že si to dokážete představit ), na cestě do sámošky pro rohlíky, atd. Trošku stereotyp, ne? A to je taky důvod proč tenhle "OD VIDĚNÍ" šuplík nemám zrovna v oblibě. Samozřejmě ne kvůli jednotlivcům, ale kvůli celku. Jak už jsem zmiňovala, tvoří stereotyp, ve kterém žiju a to mě nebaví, na druhou stranu mi to ale dává jakousi jistotu. Naopak mou oblíbenou skupinou jsou lidé, které vidím jednou ( poprvé ) a naposled a přitom si k nim vytvořím jakési pouto. Do škatulky ''JSI STRAŠNĚ BEZVA, ALE VIDĚLI JSME SE JEN PÁRKRÁT V ŽIVOTĚ '' řadím taky mnoho lidí a snad moji úplně nejoblíbenější ( nevím proč ) škatulku tvoří ''INTERNETOVÉ ( IMAGINÁRNÍ ) PŘÁTELSTVÍ'', jehož členové  si často později najdou místo v ''JSI STRAŠNĚ a bla bla bla šuplíku. Jen tak pro zajímavost, baví vás to ještě číst?  To, že ráda píšu se někdy nevyplácí. Následují šuplíky s nálepkami ''ZNÁMÍ'', ''KAMARÁDI V LOKALITĚ ŠKOLA'', ''DOBŘÍ KAMARÁDI'', a samozřejmě ''RODINA'', no vlastně rodina. A jak mě vnímáte vy? Tím já si mnohokrát lámu hlavu... Ve zkratce ( ano, už jen pár vět :) ), mám strach z lidí, ale poslední dobou moc neřeším, co si o mně myslí. Uhýbám jejich pohledům, ale zároveň je vyhledávám. Jsem ráda sama, raději píšu než mluvím.

P.S. Děkuju všem, kteří tuhle šílenost přečetli až do konce a aby toho nebylo málo, přidávám nějaký random fotky ( viz instagram @janazlunkova ) :)

SHARE:

4 komentáře

  1. psaní taky miluju, ale tak nějak si to všechno nechávám pro sebe. škatulky mám podobný, ale protože taky nesnáším stereotyp, stažím se to tak nějak aspoň trochu odměňovat. mimochodem jsem moc ráda, že jsem tě viděla na tom vintage marketu, i když jsme se obě asi dost styděly a bylo to trochu divný, tak já tyhle internetový známosti miluju a tenhle šuplík je čím dál plnější. a je strašně skvělý, že některé lidi, co do něj patří jsem poznala osobně. piš dál! :)
    ady.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem moc ráda,že jsem tě viděla ( a mimochodem ti to fakt šíleně slušelo )! :) No a divný to trochu bylo, v ten moment jsem moc nevěděla jak se chovat a tak no.

      Vymazat
  2. Pěkný článek :) Úplně chápu, co myslíš těmi "JSI STRAŠNĚ BEZVA, ALE VIDĚLI JSME SE JEN PÁRKRÁT V ŽIVOTĚ ", ono to má určité kouzlo, možná v tom, že si člověk uchová určité iluze, nemá čas objevit ty stinné stránky a život pak vypadá hezčí, lidé milejší. Fotky jsou samozřejmě taky super :)

    OdpovědětVymazat

Blog Layout Designed by pipdig