pondělí 8. června 2015

PARIS - Day III.,IV.,V.

DAY I.& DAY II.- TADY
 
DAY III.
 
CIMETIÉR DU PÉRE LACHAISE, CENTRE POMPIDOU,NOTREDAM
 
Pondělí jsem trávila společně s mamkou a naší první zastávkou byl hřbitov Pére Lachaise, kde jsou pohřbeni osobnosti jako Jim Morrison, Edith Piaff nebo Oscar Wilde. Pokračovaly jsme na náměstí republiky, ze kterého jsme po Rue du Temple, uličce plné obchodů, sešli do židovské čtvrti Marais, kde mají mimochodem úplně nejlepší pekárny a stánky s jídlem. Nakonec jsme zakotvily v kavárně u centra Pompidou, podivně vyhlížejícího cenra kultury a navštívily okolní obchody. Nejvíc mě zaujal vintage shop, kde kromě dražších vintage kousků, prodávali i sekáčové zboží. Došly jsme k radnici Hotel de Ville, kde jsme si snědly naše bagety zakoupené právě v jedné z těch úžasných pekáren a poté pokračovaly k Notredamu. Prošly jsme se po rušné Rue de Rivoli a naše putování zakončily u fontány Neviňátek. Večer jsme se poté ještě sešly s ostatními na Trocadéru, ze kterého byl krásný výhled na rozsvícenou Eiffelovku.
 
 
  DAY IV.
 
ARC DE TRIOMPHE, CHAMPS ELYSÉES, LOUVRE
 
Čtvrtý den jsme zahájili u Vítězného oblouku, od kterého jsme po Avenue des Champs Elysées došli k Obelisku. Samozřejmě nemohla chybět plánovaná zastávka v Ladureé na makroky. Tuliérskými zahradami jsme potom došli až k Louvru. Následovala procházka k opeře a opět jsme zavítali i do mé oblíbené čtvrti - Marais a najedli se skvělé pizzy.
 
 
DAY V.
 
ST.GERMAIN, ST.MICHEL
 
Poslední den v Paříži jsem z velké většiny strávila sama. Na Rue de Rennes jsem si zašla do Brandy Melville a podobně jako v neděli jsem prošla kolem Café de Flore, po Rue Jacob a Rue Bonnaparte k Seině. Na tenhle okamžik moc ráda vzpomínám. Seděla jsem na schodech na břehu řeky se sluchátkama v uších, psala své dojmy a jedla jablko. Následně jsem se prošla po Pont des Arts, mostu proslulém svými zámky a ani ne za týden byly tyhle zámky odstraněny. :( Ještě před tím, než jsem se sešla s mamkou jsem si zašla na Chai Tea Latte do Starbucksu a poté jsme společně zamířily na St.Michel, kde jsme si daly oběd a úžasnou zmrzlinu.
 
SHARE:

4 komentáře

  1. Paráda, letos bych se chtěl sem taky poprvé podívat:)

    Užívejte.

    Lukáš
    http://www.ajlaffesn.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Na Pére Lachaise taky strašně toužím jít :) a krásné fotky :) hlavně ta s Eiffelovkou v noci, sice tak trochu klišé, ale úplně cítím tu atmošku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když řeknu, že se mi na tom hřbitovu moc líbilo, zní to dost divně, ale prostě má to tam skvělou atmosféru! :) A děkuju moc:))

      Vymazat

Blog Layout Designed by pipdig