pondělí 17. srpna 2015

KRAKÓW ( I.)

Jak už jsem se v minulém postu zmínila, nedávno jsem strávila nějaký čas v Krakově, což znamená, že se v tomhle příspěvku opět můžete těšit na moje "zápisky z cest". Psaní těchto článků mě baví asi nejvíc, především proto, že cestování samo o sobě je mou srdcovou záležitostí. Krakov mě opravdu mile překvapil, je to nádherné město a stále je tam co poznávat a dělat. Dokonce mi i v některých momentech připomínal Paříž, kterou jsem si tak zamilovala a určitě si vysloužil přední místo v žebříčku mých oblíbených měst.
 
DEN 1.
 
Hned po příjezdu a úspěšném ubytování (čtěte po dvouhodinovém bloudění městem) v hostelu, což bylo bývalé sídlo gestapa, jak jsme později zjistili, jsme hned vyrazili do centra. Jelikož bylo asi milion stupňů, zavedli jsme pravidelné kavárnové zastávky, kde jsme si většinou dali domácí ledový čaj nebo citronovou limonádu. Ze všech ledových čajů ale zvítězil ten dnešní raspberry&mint s čerstvými borůvkami, melounem, rybízem a jahodama z kavárny Lolalola. Naše další kroky vedly do nákupní galerie, kde jsem konečně ochutnala frozen yoghurt (blesk) a spláchla to pitím ve Starbucksu.
 

DEN 2.
 
Dnešní den se nesl v duchu židovské čtvrti Kazimierz, kterou jsme docela důkladně prošli, nechyběla ani zastávka v kavárně, kde jsme byli jen mi a jeden sympatickej hipster, který nás obsluhoval. Přešli jsme přes most na druhou stranu řeky, kde jsme si dali oběd a zamířili k hradu Wawel, kde už jsem, jak se říká, mlela z posledního. Dali jsme si malou pauzu v podobě sledování Harryho Pottera v polštině na pokoji a pak se ještě vydali do města na cider.


 Více zase příště. :)
 
SHARE:

15 komentářů

  1. pěkné fotky! a tobe to moc sluší!:)
    Style by Eliza

    OdpovědětVymazat
  2. Máš super fotky, už se těším na další článek, protože (když to klapne) se taky chceme vypravit do Krakowa!

    OdpovědětVymazat
  3. V Krakowe som bola a je to nádherné mesto, tak krásne zachované a poznačené históriou! Ja osobne som tam bola navštíviť Wawel a ten bol zázrak, pretože bol spojený všetkými umeleckými slohmi a dokopy to vyzeralo nádherne ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, to je. Wawel jsem si prohlédla jen z venku, ale věřím, že to tam mohlo být krásné. :)

      Vymazat
  4. krásnéfotografie a moc se mi líbí tvoje sukně s kostkovým vzorem a k tomu zavázané tričko.. jinak Krakov mám ráda, nějakou dobu jsem v polsku žila a líbilo se i v Gdansku a Wroclavi;)

    OdpovědětVymazat
  5. Jee, blog má nový kabátek :)
    Jinak ta třetí fotka je absolutní top, Jani :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jééé, to je krása, jednou bych se tam také ráda podívala :))

    OdpovědětVymazat
  7. jóga fotka je totálně geniální ♥
    hned mám další cestovatelský cíl!!

    OdpovědětVymazat

Blog Layout Designed by pipdig