úterý 4. srpna 2015

MOVIE TIPS - 2

Jelikož je léto v plném proudu a k létu a prázdninám celkově patří, podle mého názoru, filmové večery, mám pro vás další tipy na filmy. V poslední době jsem zhlédla docela dost opravdu dobrých filmů a dnes bych se o ně s vámi chtěla podělit. Tak jdeme na to! :)

1. Donni Darko

Film Donni Darko pojednává o chlapci trpícím vizemi o obrovském králíkovi, který se ho snaží dostat pod svůj vliv. Film vám dá prostor k vlastním úvahám a závěrům, donutí vás přemýšlet a věřte mi, že filmem to nekončí. Pokud vás neohromí do puntíku propracovaný děj, tak alespoň Jake Gyllenhaal v hlavní roli.


 2. Butterfly Effect / Osudový dotek

Další skvělý film opět s tematikou cestování časem. Evan Treborn, v podání Ashtona Kutchera se vydává pomocí schopností zděděných po otci a díky svým zápiskům z dětství na riskantní cestu do minulosti, aby ji změnil, napravil své chyby a setkal se s láskou svého života. Nebezpečný experiment se mu však vymkne z rukou.


3. La Cara oculta

Pokud znáte film Zmizelá, tematicky se vám tyto dva filmy mohou zdát podobné. Na rozdíl od Zmizelé, která pro mě  (po přečtení knížky, která byla naopak úplně skvělá) byla zklamáním, mě La Cara oculta dostala svým napínavým dějem, spádem a celkově nápadem.


 4.Talented Mr. Ripley /Talentovaný pan Ripley

Titulní postavu mladíka, který využije příležitosti a vydává se za svého zámožného přítele ztvárnil úžasný Matt Damon. Celý film  je protkán skvělou jižanskou atmosférou s nečekanými zvraty.
 

5. Good Will Hunting / Dobrý Will Hunting

Psychologické drama s Mattem Damonem v hlavní roli. Tentokrát však ztvárnil dvacetiletého matematického génia, ale zároveň i hospodského flákače Willa Huntinga, který si odpikává svůj trest úklidem na bostonské univerzitě.
 
 
SHARE:

7 komentářů

  1. 1,2,4,5 som videla a musím povedať, že Donnie Darko je moja srdcovka ♥ Určite si pozri aj Requiem za sen a Mr. Nobody ak si to ešte nevidela;)

    OdpovědětVymazat
  2. větsina jsou moji oblíbenci! a souhlasím s diankou :) ještě jsou me srdcovky girl interrupted, cherrybomb, the dreamers, the virgin suicides, lolita atd atddddddddd....... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Girl interrupted i Lolita jsou boží, ale vidím, že mám ještě co dohánět :D

      Vymazat
  3. O prvních dvou filmech jsem už slyšela, ale ani jeden jsem neviděla :D Dobrý Will Hunting je vážně dobrý film a ty zbývající 2 mě taky dost zaujaly! Super, aspoň teď vím na co se koukat :)

    OdpovědětVymazat
  4. super, všetky filmy sú úžasné, musím si ich znovu pozrieť :D
    pozývam na giveaway

    OdpovědětVymazat

Blog Layout Designed by pipdig