sobota 23. dubna 2016

Cafés & Restaurants / 3 cities

Jak už nejspíš víte, miluju cestování, ale taky vysedávání v kavárnách. V dnešním článku jsem se tyto své záliby rozhodla spojit a představit vám pár typů na to, kam zajít na kafe či na jídlo ve třech evropských městech.
//As you probably know, I love traveling as well as chilling at cafés. I'll introduce you my favorite places to eat or have a coffee in three European cities in today's post.
Pokud budete v Paříži, zajděte si do jedné z mnoha kavárniček na Montmartru a pokud vám to počasí umožní, určitě zůstaňte sedět venku. V této čtvrti jsou stylové kavárny a pekárny opravdu na každém rohu, nejvíce však ale v blízkosti Sacré-Coeur. Dalším mým tipem je Rue Rambutean a okolí cenra Pompidou, které se nachází ve čtvri Le Marais. Doporučuju navštívit prodejnu s všemožnými čoládkami a sladkostmi a vyhlášenou gelaterii Amorino, kterou najdete v Paříži i na jiných místech. Amorino je proslulá svým vzhledem, který připomíná květ, ale i úžasně chutná...doporučuju kombinaci kokos a malina. Kromě toho jsou v Le Marais snad ty úplně nejlepší pekárny a občerstvení, kde si můžete dát například falafel. A samozřejmě návštěva makronkového ráje Ladurée je povinností. Ten největší najdete na Chapms - Élysées.
//If you're in Paris, make sure you visit at least one of numerous cafés located in Montmartre, especially near Sacré-Coeur and if possible, take a seat outside. My second tip is Rue Rambutean and  Centre Pompidou surroundings. I recommend you to visit a shop with chocolate and Amorino, a well known gelateria, especially for the flower shape the ice-cream is created to...raspberry and coconut flavors are absolutely delicious. Apart from that, you can find there numerous the best bakeries which are definitely worth visiting. And of course Paris wouldn't be Paris without macarons, so make sure you also visit Ladurée. :)
Montmartre
Ladurée & macarons♥
 
Dalo by se říct, že Krakow je doslova rájem zajímavých kaváren a restaurací. Ty nejzajímavější najdete určitě v židovské čtvrti Kazimierz. Já osobně můžu doporučit restauraci Dawno Temu Na Kazimierzu, kde jsem si dala typické polské pirohy a jejíž atmosféra byla naprosto kouzelná. Dalším skvělým podnikem je rozhodně kavárna Singer nebo třeba Mostowa Artcafé.
I mimo Kazimierz najdete mnoho výborných podniků, například terasu na střeše tržnice Sukiennice, kde dělají ty nejlepší domácí limonády nebo Hard rock café.
//Krakow is full of cool cafés and restaurants. You will find the most interesting ones in the jewish quarter Kazimierz. Personally, I can recommend the restaurant Dawno Temu Na Kazimierzu, the  atmosphere there is really magical. Another great spots are a café called Singer and Mostowa Artcafé. There are also many great cafés outside of Kazimierz, for example a café on the roof of Sukiennice market or Hard rock café.
  Dawno Temu Na Kazimierzu
  Mostowa Artcafé
Hard Rock Café 
 


Nejlepším místem na jídlo v Barceloně je podle mě trh La Boquería, kde najdete snad úplně všechno od ovoce až po mořské plody. Skvělou pizzu, paellu nebo Burgery mají v Rosti restaurant na Barcelonetě. Pokud jsem vás o několik řádků výše nalákala na výbornou Amorino zmrzlinu, i v Barceloně ji najdete, a to opět na několika místech. Co se kaváren týče, můžu doporučit ty zapadlejší, tedy i o něco levnější, v gotické čtvrti.
//The best place to eat in Barcelona is definitely La Boquería. You will get great pizza, paella or burgers at Rosti restaurant at Barceloneta. If I've engaged you by Amorino ice-cream a few lines above, I have good news for you. There is also Amorinno in Barcelona. In case of cafés, I would recommend you to the ones in the Gothic quarter, they're cheaper and more tranquil.
 La Boqueria
Amorino ice-cream
 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blog Layout Designed by pipdig