čtvrtek 4. srpna 2016

MALLORCA DIARY


Ahoj! Po dlouhé době se hlásím opět s článkem s Mallorky a předem vás upozorňuji, že aktuálnost je v tomto postu cizí slovo. Dnes jsem dala dohromady pár fotek z kouzelné Valldemossy, kde jsem byla už před měsícem, a z o nic méně krásného Solleru, který jsem navštívila před třemi týdny. Dnes už je to šest týdnů, co jsem tady, dva ještě zbývají a já se už nemůžu dočkat svíčkový a koprovky od babičky! Jo a taky se tu všichni pozastavují nad tím, jak hnědá jsem. Místní se totiž k mému překvapení slunci vyhýbají, jak jen to jde a já jsem tu teď za zdejšího negra. :D To ale uvidíte až v dalších, aktuálnějších článcích. :)
//Hello everybody! I'm back with a new article from Mallorca after long time, but first of all I would like to notify you that these pictures are far from actuality. I put together some photos I took in magical Valldemossa one month ago and the ones I took in beautiful Soller three weeks ago . Today It has been six weeks since I arrived in Mallorca and I still have two left. I literally can't wait for typical Czech dishes from my grandma. By the way, everybody here is so surprised how dark my skin is now. To my surprise, locals avoid sun as much as possible and I'm probably the darkest person in the neighborhood. :D You will see it in next articles! :)
 
Valldemossa
 
 
 Soller / Port de Soller


Ze Solleru vás do nedalekého Port de Soller dopraví historická tramvaj, a to za 6 eur. Stojí to ale opravdu za to a dokonce jsem četla, že známé lisabonské vagóny byly odkoupeny právě ze Solleru. No a určitě si nezapomeňte jak v Solleru, tak především ve Valldemosse dát nějakou mandlovou dobrotu, které jsou právě pro tuto zónu typické.
 // You can take a historical tram from Soller to very close Port de Soller, it costs 6 euros but is definitely worth it! Also if you are in Valĺdemossa or Soller, don't forget to try local almond products, which are very typical for that zone.
SHARE:

3 komentáře

  1. Zase úžasný fotky a závidím ti pravidelný přísun sluníčka! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) Nějakej ten déšť by ale po pravdě nebyl vůbec špatnej! :D

      Vymazat

Blog Layout Designed by pipdig