úterý 24. října 2017

AUTUMN RECIPES

Co lepšího se dá dělat během upršeného podzimního dne než sledování vašeho oblíbeného seriálu nebo filmu s teplým a kořením provoněným jídlem na talíři? Jak už je u mě zvykem, při mém oblíbeném experimentování s jídlem a různými chutěmi jsem (možná čirou náhodou) dala dohromady tři rychlé, jednoduché a finančně nenáročné recepty! Takže pokud kuchyň zrovna není to pravé místo pro trávení tvého volného času a pokud miluješ skořici a výrazné chutě stejně jako já, pokračuj ve člení!
//Is anything better than muffeling yourself up in a blanket, watching your favourite series or a film, and enjoying warm meal on a rainy autumn day? Since I enjoy experimenting with food and different tastes, I (maybe a bit unintentionally) came up with some very easy recipes perfect for these autumn days that save you both time in kitchen and money. If you love cinnamon and strong tastes then keep on reading!

SWEET EGGS
Vajíčka na sladko. Jakkoliv bizarně to může znít, věřte mi, že si tuhle jednoduchou snídani zamilujete! Stačí jenom smíchat jedno vejce s ovesnými vločkami, medem a skořicí na rozehřáté pánvi. Můžete přidat chia semínka, oříšky a vlastně cokoliv, na co zrovna máte chuť. Třešničkou na dortu je potom ovoce, v mém případě to byly švestky.
 //However strange it may sound,  I'm sure you'll love it as much as I do! You just need to mix one egg with oats, honey, and cinnamon powder on a preheated pan. You can add chia seeds, nuts, and top it up with fruit of your choice! I went for plums!


ROASTED PUMPKIN
Pečená dýně je taková podzimní klasika. Já preferuju dýni Hokkaido nakrájenou na menší kousky a pečenou do měkka. Dýni se nebojte výrazně okořenit, já zvolila kopr, šafrán a zázvor. Těsně před servírováním jsem vše posypala strouhaným čedarem, který tomu nasadit pomyslnou korunku.
 //What would be autumn without pumpkins, right? All you need is to cut an onion pumpking into pieces and sprinkle them with spices of your choice. I used dried dill, ginger and safron. Leave it in the oven until soft and moisty. I like to add a bit of grated chedar on the top right before serving.


 SWEET POTATO PANCAKES
Palačinky ze sladkých brambor jsou snad mým největším favoritem. Do misky nastrouhejte jednu sladkou bramboru, přidejte ovesné vločky, med a skořici. Pomocí rukou ze směsi vytvarujte malé placičky a osmažte je dozlatova!
 //This one is probably my absolute favourite! Grate one sweet potato into a bowl. Mix it with oats, honey, and cinnamon. Create little circle-shaped "pancakes" from the prepared mixture and fry them until golden.


A pokud nevíte, jaký film si pustit, tady je pár mých favoritů za poslední dobu:
//If you don't know what film or series to watch, here you have some of my current  favourites:
The Wild
Patagonia
The Reader
Me Before You
-
Narcos
Game of Thrones♥ - if you haven't watched yet
Stranger Things - season  2 should be released on October 27!

SHARE:

2 komentáře

  1. Pani, skvely recepty, ty batatovy palacinky musim vyzkouset! Diky za recept. ;)
    xxx, Sandra

    OdpovědětVymazat

Blog Layout Designed by pipdig