pátek 22. prosince 2017

DUBLIN FOOD GUIDE //ENG

Zrovna sedím v EAT. na edinburským letišti, gate se otvírá asi za 45 minut a já se nemůžu ubránit myšlence na moje ublíbený Chai latte z Café Nero, kam si hned po dopsání tohohle článku zaběhnu. Víčka mi padají únavou, v noci jsem toho moc nenaspala a té předešlé ani nemluvím. Ale to nevadí, protože letím domů do Česka a nemůžu se dočkat! No a co že to dneska vlastně bude? No přece ten dlouho slibovanej Dublin food guide. Tak jdeme na to!
//I'm just sitting at EAT. at Edinburgh airport, gate opens in 45 minutes and I can't stop thinking about my favourite Chai latte from Café Nero,  that I'll grab right after finishing this article. I can barely keep my eyes open, that's how tired I am. I didn't sleep much last night and the night before wasn't any better. But it's okay because I'm flying home to the Czech Republic! Can't wait! And what is today's post going to be about? Yeah, yeah, you've got it right...it's finally the promised Dublin food guide! :)

The Fumbally
Fumbally Ln, Merchants Quay, Dublin 8, Ireland
The Fumbally je skvělým místem pro vegetariány, vegany, milovníky zdravého jídla i lahodných dortů a vlastně pro všechny, kdo ocení poněkud dost hipsterský interiér s pohodlnými gauči a old-school nábytkem.
//A perfect place for all vegetarians, vegans, healthy eaters, tasty cakes lovers and simply everyone who appreciate hipster-styled interior with cozy sofas and old-school furniture.


 The Rolling Donut
55 South King Street, Dublin 2, Irsko
Jak jsem zjistila, Dublin je rájem pro všechny milovníky (nejen) donutů. Určitě doporučuju zajít si do The Rolling Donut, kde mají ohromnou nabídku všech možných chutí.
//Dublin is apparently a paradise for all donuts lovers. You should definitely grab some in The Rolling Donut!
Krüst Bakery
  5/6 South Great Georges Street, Dublin 2, Ireland
Příjemná kavárnička má v nabídce několik druhů cronutů  (croissant + dunut), které tam nemůžete nechat jen tak ležet.
//Very nice café offers range of delicious cronuts ( croissant+ donut) that you can't just leave there.
Powercourt Centre
 Powerscourt Townhouse Centre, 59 William St S, Dublin 2, Irsko
Kavárnu v prvním patře Powercourt Centre vřele doporučuju na brunch nebo snídani! Já tady poprvé ochutnala vejce Benedikt a byly výborný!
//I can highly recommend a café on the first floor of the Powercourt Centre for breakfast or brunch. I had my very first Eggs Benedikt there and they were delicious!
 Temple Bar
Návštěva alespoň jednoho z barů ve čtvrti Temple Bar je při návštěvě Dublinu povinností! Téměř všude hraje živá hudba, která vytváří perfektní atmosféru.
//It's almost necessary to visit at least one of all the bars in the Temple Bar district when in Dublin. There is live music playing and the atmosphere is amazing there!
Bubble Waffle Factory
 Temple Bar, Dublin, Ireland
Brother Hubbart North
 153 Capel St, North City, Dublin 1, Ireland
Jedna z kaváren, která taky stojí za návštěvu, ať už jen na kávičku nebo skvělý avo toast! Bohužel jsem tam nic nevyfotila, ale pro představu přikládám foto v Googlu.
// One of those cafés that is worth visiting either just for a cup of cofee or their amazing avo toast. Unfortunately, I didn't take any photos there so I add at least one from Google.
SHARE:

1 komentář

Blog Layout Designed by pipdig