čtvrtek 11. ledna 2018

MY YEAR 2017

Že jsem si s tím shrnutím uplynulýho roku dala docela na čas, co? Upřímně se vám přiznám, že jsem poslední dobou na nějaký blogování neměla ani pomyšlení a představa vypisování se o všem a o ničem mi šla tak trochu proti srsti. Nějak jsem zapomněla, jaký to vlastně je psát jen tak pro radost, od srdce bez jakýchkoliv pravidel, požadavků a deadlinů. Při studiu žurnalistiky jsem se vrhla na dráhu freelance copywritera a pisálka a každým dnem se snažím zdokonalovat a posouvat dál. Není to sranda, ale baví mě to a naplňuje, ale zároveň bere slova, která bych jinak možná sdílela právě na blogu. Uvědomila jsem si, že jsem se v poslední době snažila blog uchopit až moc jako marketingový nástroj než online deníček a to byla chyba. Samotnou mě blogování tolik nebavilo a vás podle statistik to ke mně taky moc netáhlo. Jo jasný, vím že blogová éra už je dávno někde za horizontem a lidi inklinují k jinému, více dynamickému obsahu, ale tím spíš bych se chtěla vrátit na úplnej začátek a psát upřímnej blog pro český a slovenský holky, tak nějak o všem, co mi zrovna bude ležet na srdci - o životě, cestování, studiu v zahraničí, módě,.. Jsem si vědoma toho, že takhle totálně odříznu blog od světa a zklamu některý čtenáře, ale můj blog, stejně jako já má své kořeny a počátky právě tady, v České republice, je pilířem veškeré mojí online presence, je to platforma mému srdci úplně nejbližší a hlavně naprosto nejupřímnější. Naopak v angličtině bych chtěla dále rozvíjet svůj YouTube a po, snad brzký, opravě mýho notebooku začít pravidelně vydávat videa. No a samozřejmě nesmím zapomenout na Instagram, na kterej nedám dopustit.
 
No a jaký byl vlastně můj rok 2017?
 
Jak už jsem psala na Instagramu, byl to rok plný pádů a vzestupů. Prošla jsem si řadou zklamání a uvědomění a zjistila, že ne všichni budou vždy stát při mně. První polovinu roku jsem z velké části prožila sama, bez přátel, bez rodiny a i když to bylo zatím nejtěžších pár měsíců mýho života, který mi v hlavě a celkově v mých emocích udělalo velkej bordel, hodně jsem se toho v tomto období naučila - o sobě, mých slabinách a přednostech. Vše se ale v dobré obrátilo, když jsem přijela na letní prázdniny domů do Česka. Hodně jsem cestovala a trávila čas s těmi, které mám ráda. Před odjezdem zpět do Skotska jsem měla obavy, že se scénář z minulého semestru bude opakovat, ale opak se stal pravdou a život mě obdaroval novými zkušenostmi, skvělými zážitky a hlavně lidmi. Neskutečně si vážím každýho, kdo mě podporuje v tom, co mě baví a naplňuje a vždy stojí při mně. V roce 2018 chci pokračovat v utváření sebe samé, růst, učit se, cestovat, bavit se a prostě žít!
 
Bohužel už teď můžu poznamenat, že jsem do novýho roku nevykročila zrovna pravou nohou, ale nemyslím si, že by mi litování se a neustálé listování v mých myšlenkách pomohlo k tomu být šťastná. Nezbývá mi proto nic jinýho, než se přes všechno prostě přenést. Čím jsem starší, tím víc si uvědomuju, že život není jenom pohádka a já nejsem tou princeznou, která v ní hraje hlavní roli. Nejsem nedotknutelná, nejsem nezranitelná a ani nesmrtelná. V co ale pořád věřím je to, že každičkej klacek, kterej mi byl hozen pod nohy je k něčemu dobrej.
 
Do nového roku vám všem přeju především zdraví a radost! ♥ No a teď se pojďme konečně vrhnout na highlighty roku 2017!
 
Leden
Prošla jsem se večerním Amsterdamem.
 Únor
Navštívila jsem Loch Ness a Inverness.

 Březen
Březen byl smutný, ospalý a já kromě chození do školy a do práce nejspíš ani nic jinýho nepodnikala.
 
Duben
Přijela za mnou delegace z Česka.
Květen
Přijela mě navštívit Kája a společně jsme se vydaly na Dunnottar Castle.
 Navštívila jsem kamarádku na skotském Black Isle
Červen
Jela jsem na Isle of Skye.
Byla jsem surfovat na Lanzarote s kamarádkou Vinyet.
  Červenec
A z Lanzarote jsem jela rovnou za Marťou do Heildelbergu.
Byla jsem na Sicílii a zdolala Etnu.
 Srpen
Strávila jsem pár dní ve Vídni.
 ... a taky ve Varšavě.
A taky jsem po strašně dlouhé době byla na Rešovských vodopádech.
 Září
Byla jsem na Krétě.
 Přivezla si do Skotska na pár dní svého parťáka Marťu.
...se kterou jsme byly v Edinburghu, na Dunnottar Castle a přírodní rezervaci Forvie Sands.
Říjen
Říjen jako by ani nebyl, utekl šílenou rychlostí a jediné, co bych tak mohla vypíchnout z tohoto měsíce bylo chození po kavárnách a slavení Halloweenu.
 
Listopad
Podívala jsem se do Dublinu.
Byla jsem dvakrát v Edinburgu - poprvé dělat rozhovor a po druhé slavit kamarádčiny narozeniny.
 Navštívil mě táta.
Prosinec
Jela jsem do Glasgow se skvělou osůbkou jménem Laura.
 No a rok 2017  jsem zakončila ve Florencii pozorováním ohňostroje z Ponte Vecchio.

SHARE:

2 komentáře

  1. Pani, tolik krasnej fotek! To je krasa. <3 To musel byt super rok pro tebe. ;D

    OdpovědětVymazat
  2. Měla jsi skvělej rok, co ti může spousta a spousta lidí jen závidět. A ty krásny fotky? Nemám slov :)

    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat

Blog Layout Designed by pipdig