úterý 3. listopadu 2015

72 hours in Bratislava



 
Velkou část podzimních prázdnin jsem strávila v nedaleké Bratislavě, kde jsem nikdy před tím nebyla a musím říct, že mě tohle město opravdu příjemně překvapilo. Nejvíc času jsme strávily procházením se po Starém městě a vysedáváním v kavárnách, které pro mě byly něco jako druhý domov. Když už jsme u těch kaváren, nechtělo se mi věřit, kolik úžasných a stylových míst k posezení v Bratislavě je a to už ani nemluvím o tom, že spousta kaváren je spojená s knihkupectvím a vy si můžete vychutnávat kávu v obložení knih. Po tomto výletu bych se asi mohla korunovat na královnu kavárenských povalečů haha. Za zmínku určitě stojí Urban space, kde jsem si dala výborné Chai tea latte s javorovým sirupem a domácí malinovou limonádu a Urban bistro, kde jsem konečně ochutnala Matcha latte, dala si toast s avokádem a chilli a tu nejlepší domácí jahodovou limonádu, co jsem kdy měla. To zní docela lákavě, ne? Mimochodem všechno, co má v názvu "urban" je opravdu něco pro mě (viz. Urban Outfitters) :D. Kromě kaváren jsme navštívily hrad a vyhlídkovou věž Ufo na mostu SNP. Vystihly jsme snad ten úplně nejlepší čas, kdy zrovna tma střídala poslední sluneční paprsky a ten výhled byl opravdu nádherný. Za zmínku taky určitě stojí náš hotel, tedy vlastně botel. Bydlet na vodě byla docela sranda! :)
 


 

SHARE:

10 komentářů

  1. Bratislava musí být nádhérné město, ráda bych se tam někdy podívala ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý fotky i video Jani, asi jsi mě nalákala :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, do Bratislavy bych se jednou tak moc ráda podívala. To video je boží, máš to tak krásně sestříhaný a i ta písnička je perfektní, i když ji vůbec neznám a to chai latte, mňam! :)) Nedokážu říct co se mi líbí víc, jestli fotky nebo video, neboť obojí je úžasnéé :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jéééééé! V Bratislavě jsem byla jedenkrát v životě a taky jsme bydleli v botelu. A tuším, že dokonce v úplně stejném! :-) No už první den jsem běžela do lékárny pro Kinedril, protože moje bříško je rozmazlenější, než jsem čekala, a tu "mořskou nemoc" nějak těžce rozdýchávalo :-D Zajímavé bylo, že zrovinka ten den, co jsme v Bratislavě byli, tak kulminovala hladina Dunaje na prvním povodňovém stupni... :-)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, tak to jste měli zrovna smůlu asi, ale alespoň máš na co vzpomínat! ;) My jsme se naštěstí pohupovaly jen tak lehce a byla to faj zkušenost spát na vodě :)

      Vymazat
  5. Moc hezký video (hned mě nadchla písnička od Arctic Monkeys) a skvělý fotky, zvlášť ty noční se mi líbí! V Bratislavě jsem hrozně dlouho nebyla, ale jaká malá jsem tam jezdívala s babičkou každý léto, máme tam rodinu. Úplně mě to teď láká a začínám uvažovat, že bych se tam v létě chtěla zase podívat... :-))

    OdpovědětVymazat

Blog Layout Designed by pipdig