pátek 8. července 2016

MALLORCA DIARY

Tak konečně jsem tu se slibovaným postem a spoustou, ale opravdu spoustou fotek, které jsem na Mallorce zatím nafotila. Převážně tady fotím na mobil, protože mi přijde nepraktický tahat všude s sebou velkou zrcadlovku, ale i tak doufám, že si fotky užijete! Tak jdeme na to a začneme...no asi úplně od začátku.
Na Mallorku jsem přiletěla brzo ráno, přičemž jsem ten den spala všeho všudy tak tři hodiny, ale překvapivě na mě únava nebyla moc znát, čemuž jsem se sama divila. Ten den jsem se stihla seznámit s mou hostitelskou rodinou, u které pracuju jako au-pair, účastnit se tradičního obědu u prarodičů a ještě se podíval do hlavního města - Palmy. Od té doby jsem v Palmě byla ještě dvakrát. Dnes je to 14 dní, co tu jsem a za tu dobu jsem toho zažila už poměrně hodně. Hlavní město už mám relativně zmáklý, ztrácím se čím dál míň. Tolleric, což je městečko kde bydlím, už jsem z největší části taky poznala, dvakrát jsem navštívila zdejší "pláž" (píšu uvozovky, protože pláž není úplně přesný pojmenování, spíš kus skály), plavala mezi barevnýma rybkama, prochodila přilehlý "les" (opět v uvozovkách, protože k lesu to má dost daleko), cvičila jógu nad mořem a pozorovala západ slunce. Navštívila jsem taky pláž Cala Blava a město Sa Rapita, kde jsem se setkala se skvělou Elisou, která  je z Florencie a teď tady na Mallorce taky pracuje jako au-pair. No a hádejte, co jsme měly na jídlo...pizzu a italský gelato z Amorina. Všechno ale není jen tak kouzelný, jak se může zdát, ve videích i na fotkách s váma sdílím jen to pozitivní, jen ty kouzelný ukamžiky a skvělý momenty, který tu prožívám, ale realita je taková, že všechno přináší nějakou daň a vše je za nějakou cenu.  Co bych vám tak ještě řekla? Snad jen že tu mají všechno domácí, zeleninu, ovoce, vše si pěstují. Já si pořád těžko zvykám na španělský denní režim, aneb oběd tak mezi druhou a třetí a večeře mezi devátou a desátou. Sice nemám čas na to chodit běhat, tak jak jsem původně zamýšlela, alezato mám pohybu až až, a to v podobě plavání v moři a především neustálýho pobíhání za mým osmiletým svěřencem. No a zamilovala jsem se do psa mé hostitelské rodiny. Pokud vám unikly videa, které jsem publikovala na youtube, můžete na ně kouknout teď a tady. Užívejte léta! :)




SHARE:

11 komentářů

  1. Tak ty zažívaš takéto obrovské dobrodružstvo, zatiaľ čo ja si sedím doma na zadku a sťažujem sa na všetko možné :D Ja ťa obdivujem, že si sa na to vôbec dala, lebo ja si neviem predstaviť, žeby som bola sama v cudzej krajine, kde síce ovládam jazyk na nejakej úrovni, ale zase katalánčina je že úplne mimo, takže by som asi nerozumela nič a ešte tráviť celý deň s cudzím človekom, za ktorého mám vlastne zodpovednosť, to ma teda desí! Si vážne odvážna. Ale tie výhľady sú nádherné ♥ Teším sa určite na ďalšie videa a zábery, som rada, že si to užívaš, aj keď ako vravíš, všetko má aj svoje mínusy. Inak ako dlho tam ešte budeš?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, někdy to není lehké, ty děti jsou tady vychované úplně jinak než u nás, ale hostitelská rodina je naštěstí moc milá a přátelská. S tím jazykem je to tu trošku složitější...mám totiž zakázáno mluvit před tím klukem španělsky a vůbec on vlastně nesmí vědět, že španělsky umím, protože pak by se mnou odmítal mluvit anglicky, což je vlastně záměr té rodiny - zlepšit angličtinu. Jenže někdy mě to dost omezuje, doma se sice mluví katalánsky a to rozumím vždy tak tři slova. Když jdeme ale k nějakým známým a kamarádům, mluví někdy normálně castellano a já musím hrát hloupou a předstírat, že nerozumím a zůstat tak úplně mimo hovor, do kterého bych třeba i ráda zapojila. Co se ale prostředí a krajiny týče, tak to je opravdu nádhera! No a jsem tu až do 20.srpna. :)

      Vymazat
  2. Jůů, to je krása! :) Držím palce, aby převládaly ty krásné okamžiky a celý svůj pobyt jsi si užila :)

    Beauty News | Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  3. Užívej užívej. Krásné fotky <3

    www.sixtydiary.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Tak to jsi fakt vyhrála, z fotek i popisu to vypadá úplně skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, vypadáš strašně spokojeně a úplně z tebe mám radost! ♥

    OdpovědětVymazat

Blog Layout Designed by pipdig