pondělí 24. října 2016

Nothing more than FOOD

Dneska si tak trochu zahraju na food blogerku a budu předstírat, že umím vařit a už měsíc nepřežívám jen na mražený pizze. Tak jo, dnes bych vám chtěla ukázat pár, snad tisíc let starých, fotek úplně náhodných jídel, spíš tedy snídaní, který jsem si kdysi dávno připravila. 
Let's pretend that I'm a food blogger who can cook and doesn't survive on frozen pizza. Anyway, today is the day I've finally decided to reveal these food pictures taken like two thousand years ago. Shame on me, I know!
 
Začnu asi mou nejtypičtější snídaní. Klasický ovesný vločky bez jakýchkoliv tepelných úprav nasypu do misky a zaleju bílým jogurtem. Přidám ovoce, jako základ volím vždy banán a zbytek podle toho, co najdu v ledničce. Jahody a borůvky jsou ale to nejlepší, co může být. No a ozdobím chia semínky.
Let's begin with the most typical breakfast I start the day with. All you need to do is mix oats with white yoghurt and add your favorite fruit and chia seeds!
 
Dvojka je ovesná kaše vařená na pánvičce společně s vodou, strouhaným kokosem a rozmačkaným banánem. Doplnila jsem ji o bílý jogurt a tradičně o ovoce podle chuti a chia semínka.
The number two is oatmeal prepared on a pan together with water, grated coconut and mashed banana. I just simply added some white yoghurt, some fruit and couldn't forget about chia seeds!
 
Jedním z mých rychlých oblíbených jídel jsou batáty v jakékoli podobě. Ať už upečený na kolečka a podávaný se zakysanou smetanou nebo právě ve formě hranolek doplněný omáčkou z rozmačkaných rajčat, oleje a bazalky jako můžete vidět na obrázku, chutnají skvěle.
One of my favourite quick meals are definitely sweet potatoes in whichever form. I usually serve them either with soured cream or tomato dip as can be seen on the picture above. To make this dip you only need to mix some mashed tomatoes with olive oil and basil.
 
A poslední, opět spíše snídaně se skládá s chia pudinku, pár koleček banánu, rozmixovaných jahod, mini bebe sušenek a jahod na ozdobu.
And the very last one, let's say breakfast, includes chia pudding, chopped banana, mashed strawberries, tiny cereal cookies and some strawberries as a decoration on the top.

Tak jo, já sice žádná food bloggerka nejsem a nikdy nejspíš ani nebudu, zato moje kamarádka Inga ano! Takže pokud se chcete inspirovat, honem na její blog! ;)
As you may know, I'm not a food blogger and probably will never be. But my friend Inga is! So please, show her some love and get inspired by her awesome recipes! ;) Find her blog HERE.
SHARE:

2 komentáře

  1. Skvely, jen jsem pochopila, ze tech fotek bude vic a receptu taky, ale stejne skvela inspirace, bataty taky naprosto miluju jako rychlej a zdravej obed, nejlepe s guacamole a domacim kecupem, parada! Ovesny kase je tak i tak klasika a chia puding jsem v posledni dobe taky zacala delat casteji... ;)
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, teď jsi mi úplně udělala chutě, sice zrovna snídám, ale ten chia puding je fakt neodolatelnej!

    OdpovědětVymazat

Blog Layout Designed by pipdig