úterý 15. listopadu 2016

GLASGOW 10/11/2016

Už v minulým článku jsem naznačila, že jsme se s kamarádkou nedávno vypravily do Glasgow a dnes vám o tom povím něco víc. Vyjely jsme hned brzy ráno autobusem a o tři hodinky později jsme se už procházely skotským největším městem. Měly jsme opravdu neuvěřitelný štěsí na počasí, protože Glasgow je známej tím, že slunce zde nenajdete jak je  rok dlouhej, no a mi měly celý den sluníčko a krásně modrou oblohu! Hned po příjezdu jsme zapadly do nedalekýho obchoďáku, kde jsme se občerstvily v Costě. Moc dlouho jsme ale neotálely a hned, co jsme dopily kafe, jsme se vydaly vstříc víru velkoměsta. Prošly jsme se kolem Caledonian University, kam si mimochodem moje kamarádka podávala přihlášku a komem University of Strathclyde, kam jsem se pro změnu hlásila já. Došly jsme ke katedrále, kterou jsme si prohlédly i zevnitř a dál pokračovaly na Necropolis, ze který jsem byla teda úplně nadšená!
// As I already told you in the last post, my friend and I went to Glasgow the other day . We departed from Aberdeen early in the morrning and we found ourselves in the biggest Scottish city free hours later. The weather was amazing, which isn’t very common in usually rainy Glasgow! As soon as we arrived, we grabbed a coffee in Costa located in a shopping mall nearby the bus station. We haven’t spend there a lot of time though because we wanted to see as much of the city as possible. We walked along The Caledonian University my friend had applied to by the way and along The University of Strathclyde I had applied to. Anyway, we both are studying in Aberdeen now! We arrived to the cathedral and Necropolis I was totally amazed by!


 Následně jsme se vydaly přes George Square do Galerie moderního umění, kde jsme strávily nějaký ten čas.  Aby toho umění nebylo málo, dalším bodem na programu byla hned další galerie s názvem Lighthouse, na jejíž vrcholu je vybudovaná vyhlídka na celý město. Skvělá věc je, že vstupy do všech galerií jsou zdarma! Jelikož už nám docela vyhládlo, našly jsme si jednu fajn pizzerii s názvem La Vita právě na již zmíněným George Square a jelikož jsme na tom byly časově pořád dobře, rozhodly jsme se ještě vypravit k University of Glasgow, která je opravdu nádherná. Cesta tam nám zabrala zhruba 45 minut a vedla čtvrtí, která mi dost připomínala Londýn, hlavně teda Kensington! No a pak už jsme se jen delší procházkou vrátily k autobusový stanici a vyčkávaly na autobus domů.
 //After that we went through the George Square to The Gallery of Modern Art, where we spent some time and then went straight to other art gallery called The Lighthouse. When you access the very top of the gallery, you will be provided by stunning view over the whole city!  But the best thing is that the admission to all art galleries is free! Since we were quite hungry, we had a meal in a Pizzeria called La Vita located on the already mentioned George Square. Then we walked through a district which reminded me of London, particularly Kensington, to The University of Glasgow and after that we went back to the bus station and awaited our bus back home.
 
Find the whole outfit HERE



Inga's BLOG, INSTAGRAM
SHARE:

9 komentářů

  1. Pani, nevedela jsem, ze je Glasgw tak krasny mesto, nikdy pred tebou jsem o nec uprimne receno neslysela, ale ted tam urcite pojedu, kdyz budu mit timhle smerem namireno, diky za tip a fotky se strasne moc povedly, skvela prace!!! ;))
    S laskou
    Sandra ze http://www.shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Nám se tam moc líbilo a určitě doporučuju si tam zajet, ať už na památky, nebo na nákupy! A Edinburgh je prý ještě mnohem hezčí, tak se tam snad taky brzo podívám a napíšu zase nějakej článek. :)

      Vymazat
  2. úžasné fotky! Tam muselo být krásně :)

    OdpovědětVymazat
  3. krásne fotky - závidím aj ja by som tam išla hneď ♥

    OdpovědětVymazat
  4. nadherny fotky, hned bych jela taky! ♥

    OdpovědětVymazat

Blog Layout Designed by pipdig