sobota 10. prosince 2016

It's Christmas Time

Jelikož Vánoce už jsou za rohem, ani já si neodpustím alespoň jeden tematicky laděný článek. Tenhle rok byl a stále je rokem změn a nových zvyků, a to se projevuje i v tom, jak letos prožívám adventní období. Poprvý za svou existenci nemám adventní věnec, jedním z důvodů je nejspíš to, že máme na bytě zakázané zapalování svíček. Poprvý v životě jsem taky nezaznamenala svátek Mikuláše. Poprvý v životě jsem viděla živýho Santu a byla okřikována nervózními skotskými rodiči, ať uvolním první řadu dětem, protože přeze mě nevidí. Zjištění, že nejsem dítě mě docela šokovalo, protože já žila v domnění, že jsem a potřebuju být co nejblíž Santovi. Poprvý jsem si pořídila klasickej vánoční svetr se sobem. Co mě ale překvapilo je, že plno lidí tyhle svetry a všemožný vánoční oblečky skřítků nosí běžně třeba do práce, ale vlastně proč ne! Taky jsem absolvovala svou úplně první plnohodnotnou britskou vánoční večeři o třech chodech, kterou jsme si v úterý připravily společně se spolubydlícími. Jako předkrm jsem měly  buď krevetový koktejl nebo polívku. Hlavní chod obsahoval krůtu, kuře, pečené brambory, batáty, vařenou zeleninu, piggies in blankets aneb párečky ve slanině a další dobroty. Dezert jsem si opravdu užila, protože přede mnou přistála miska s Cheesecakem, Pavlova, vanilkovou zmrzlinou a jahodama, a to rovnou třikrát. (ups) Jo a puding, jen tak pro zajímavost, se prý na Vánoce většinou nejí! A co patří mezi mé vánoční essentials? Rozhodně svetry, huňatý ponožky a horký čaj nebo káva. Taky miluju červenou na rtech, vánoční světýlka a návštěvu trhů. Co nesmí chybět v tomto období vám?
//Christmas is around the corner and i won't definitely leave you without any thematic article. This year has been an year of changes and new habits, good example may be the advent period taking place right now. Every single year in my entire life till this one we would have a Christmas wreath in the flat. One of the reasons why I haven't comply with that tradition this year is probably the prohibition of having candles in my flat. This year was also the first one I didn't celebrate St. Nicholas day. But on the other hand, i saw Santa for the very first time, i mean the real one of course. I was being asked by nervous Scottish parents to step back from the first row as their children couldn't see Santa over me. Finding that I'm not a child anymore kinda surprised me because till that moment I was living in the illusion that I was a little girl who needed to see Santa. I got me a very first Christmas jumper with a cute reindeer on it. The fact that many people don't wear those jumpers and other crazy Christmas clothes only at home but to the work or uni was a big surprise to me, but I mean why not! I also had a proper three-course  British Christmas dinner with my flatmates on Tuesday and yeah, you're right...it was for the very first time as well. As a starter we either had prawn cocktail or soup. The main course involved chicken, turkey, roasted potatoes, sweet potatoes, boiled vegetable, piggies in blankets and more. The last course contained a cheesecake, pavlova and vanilla ice-cream. Yummy! And what are my Christmas essentials? Definitely all types of jumpers, warm socks and a cup of hot tea or coffee. I love red colour on my lips, Christmas lights and strolling through Christmas markets. What about you?

 
SHARE:

4 komentáře

  1. Nádherné fotky! :) Nad svetrem se sobem jsem přemýšlela a ještě furt váhám, jestli si ho pořídím. Přijdou mi takové svetry hrozně roztomilé a na doma jako dělané. Ale že bych je nosila třeba do školy, tak to asi ne. :D :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
  2. Skvely fotky!!! ;) Vanocni svetr si taky musim poridit!!! ;)
    Sandra / http://shineoffashion.com
    https://www.instagram.com/sandraslusna/

    OdpovědětVymazat
  3. Podobný svetr jsem měla asi dva roky zpátky, ted už bych to asi nedala :))
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat
  4. Ach bože, ďakujem za tento článok! Ja som zatiaľ nepocítila ani kúsok tejto vianočnej nálady či atmosféry, keďže ešte stále sedím na internáte, no teším sa domov na perníčky a sneh!!

    OdpovědětVymazat

Blog Layout Designed by pipdig