pátek 30. prosince 2016

MY YEAR 2016

Rok 2016, rok důležitých rozhodnutí, životních zkušeností, skvělých zážitků, úspěchů, nových přátel, nových výzev a překážek. Rok 2016 byl rokem nejistoty, úzkosti a slz, ale vždy se našlo několik chvil nekončícího smíchu a radosti, které všechny strasti protkaly. V roce 2016 jsem poznala, co je to opravdový život.
//2016, the  year of important decisions, valuable experience, success, new friends, new challenges and obstacles, and least but now last, this year has been the year of amazing experiences. 2016 has been the year of insecurity, anxiety and tears, but there have always been days brightened up by never ending smiles, laughter and happiness. In the year 2016 I learned what the real life actually is!

Leden. Výlet do Londýna, maturitní ples, podávání přihlášek na vysokou, jazykový testy a zima. To je tak všechno, co si pamatuju.
//January. Trip to London, my prom ball, applying for universities, English language exams, and cold weather. That's all I remember.


 Únor. Pár dní strávených na horách a další testy.
//February. A couple of days spent in the mountains, and few more exams.


Březen. Nekonečný hon na Adidas Stan Smith, nový vlasy a hlavně výlet do Barcelony.
//March. Never ending hunt for the Adidas Stan Smith sneakers, new hairstyle and a trip to Barcelona.


 Duben. Poslední hodiny na gymplu, poslední zvonění, nervy a další testy.
//April. Last lessons at high school, nerves and few more exams.


Květen. A je to tady. Maturita. A víte co, ono to vlastně ani zase tak nebolelo. :) Přichází mi email s potvrzením o přijetí... na dvě školy ve Skotsku.
//May. Graduation is here! And you know what, it wasn't that difficult afterall. :) I'm getting an email confirming my place at two Scottish universities.


Červen. Dostáváme vysvědčení na radnici. Loučíme se. Výletuju, cvičím jógu a odjíždím pracovat jako au-pair na Mallorku.
//June. We're getting a school report at the town hall. We're saying goodbye. I'm practising yoga, going on trips, and leaving to Mallorca to work as an au-pair.


Červenec. Jsem na Mallorce, pracuju a užívám si zároveň.
//July. Still in Mallorca. I'm working and having fun at the same time.


Srpen. Stále na Mallorce. Jsem tmavší než všichni místní. V posledním týdnu slavím svý devatenáctý narozeniny s rodinou.
//August. Still in Mallorca. I'm more tanned than the locals. I'm celebrating my 19th birthday in the last week of August together with my family.


Září. Loučím se. Brečím. Odjíždím. A zase brečím. Ale potom začínám žít, někdy takovým způsobem, že to dost přeženu.
//September. I'm saying goodbye. I'm crying. I'm leaving and crying once again. But then I'm finally starting to live!


Říjen. První vysokoškolský testy a úkoly, který dělám překvapivě s nadšením a radostí. Surfuju. Slavím svůj první opravdovej Halloween. Jdu na párty poprvé v podpadkách a vracím se bosky s krvavýma nohama. Považuju Skotsko za svůj druhý domov.
//October. First university homework and exams which I'm quite enjoying. I'm surfing, celebrating my first real Halloween. I'm wearing heels on a party for the first time and coming back home bare foot and bleeding. Scotland is my second home!


 Listopad. Další testy a úkoly, který mě baví. Nějaký výlety a prostě život.
//November. Few more exams and homeworks  for my course. Some trips and pure life.


Prosinec. Poslední úkoly. Vánoční atmosféra a svetry. No a jsme tady, v Olomouci u psacího stolu, kde se snažím vyplivnout svůj život na papír, teda na monitor no.
//December. Last exams. Christmas is all around and tacky jumpers everywhere. And here I am, back in my hometown, sitting behind the desk trying to figure out what the year 2016 has been like.

Parc Güell
 Návštěva Gaudího architektonického skvostu byla rozhodně jedna z nejlepších věcí, jakou jsem v tomto roce zažila. Pokud vás zajímá víc, koukněte SEM.
//Visiting the Gaudi's architectural treasure was definitely one of the best things I've done this year. The visit couldn't take place without any difficulties though, find the whole story here.


Can Picafort 
Tohle místo na severu Mallorky bylo opravdu magické. Pokud si chcete udělat detailnější obrázek, podívejte se na vlog.
//This place located in the Northern part of Mallorca was pure magic. Check out the vlog I filmed there to see more.


Surfing in the rain in the North Sea
Jak skvělý tohle bylo? To snad ani slova popsat nedovedou!
//How cool was that? I can't even put it into words.


• Forvie Sands
Kdo by si kdy bývat myslel, že se dá v zeleném a deštivém Skotsku najít "poušť". Více si můžete přečíst tady.
//Who would ever thought that there is a "dessert" hidden in green and rainy Scotland. Find out more here!


HAPPY NEW YEAR 2017 !

SHARE:

6 komentářů

  1. Wow, ty cestovatelský zážitky ti závidím! Přeju všechno nej a spoustu dalšího cestováním i v roce 2017 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Luci, tobě taky jen to nejlepší do nového roku! :)

      Vymazat
  2. Wow, bola si na toľkých miestach a ja sedím stále na zadku... V kuse hovorím o tom ako chcem cestovať, dokonca som aj chcela ísť študovať do Škótska, ale s mojim zameraním mi to prišlo neperspektívne a tak sedím doma s hlavou v skúškovom období a pozerám sa na všetky tvoje úspechy, ako ti to neskutočne prajem! Si tak šikovná a odvážna, neviem, či by som aj ja niečo také dokázala, ale ja som taký strachoput (strašpitl?), čo sa všetkého bojí a ničomu neverí a preto som dopadla tak, ako som dopadla... Keby som mala v sebe aspoň kúsok odvahy, mohla som zažiť aj ja niečo také kúzelné, ale ja stále každý rok čakám kým budem viac dospelá, aby som si to mohla dovoliť, no verím, že raz bude neskoro... Inak môžem sa opýtať aký odbor študuješ na výške? Možno si to niekde písala a ja som len taký ignorant, len ma to veľmi zaujíma, ďakujem. A prajem veľa takýchto úspechov a dobrodružstiev aj v roku 2017 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdy není pozdě na to vydat se za svými sny! :) Já byla odjakživa snílek s hlavou v oblacích a když si zkrátka něco vysním, tak si za tím jdu a tak úplně nehledím na tu realistickou stránku věci, prostě poslouchám svý srdce. Někdy se taky bojím, ale vím, že když do toho nepůjdu, nikam se neposunu a budu z toho jedině nešťastná. Moc ti držím palce v budoucím životě a věřím, že nový rok ti přinese spoustu skvělých zkušeností a nezapomenutelných zážitků. Studuju žurnalistiku, o uplatnění oboru jsem se ještě po pravdě vůbec nezajímala, ale kdo ví, co bude za pár let. Hlavní asi je, že mě to teď baví. :)

      Vymazat
  3. Tý jo perfektní zážitky jsi měla :)) Na Mallorce musí být dobře. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mallorca je krásná, určitě doporučuju se tam podívat. :)

      Vymazat

Blog Layout Designed by pipdig