neděle 17. září 2017

CRETE photo diary

Právě jsem se vrátila z týdenní dovolené na slunečné Krétě a samozřejmě bez deštivý a studený facky při výstupu z letadla na českou zem by to byla až moc velká idylka. Řeckých ostrovů jsem navštívila už poměrně dost a žádný z nich mě nikdy nezklamal! Někdy si vážně přeju, abych se tehdy před dvaceti lety narodila někde na jihu, někde, kde léto nikdy neskončí a zima nezačne. Někde, kde je klid, ale zároveň to tam jistým způsobem žije. Někde, kde je zima zakázaným slovem. Vždycky jsem byla letní člověk, a proto taky studuju ve Skotsku. Možná vám na poslední větě něco nesedí, možná jste ji v každodenním shonu jen nezaujatě přeletěli. Nebo snad hledáte nějakou logickou souvislost?  Nic nehledejte, na logiku já moc nehraju. Mimochodem do Skotska se vracím už za týden a po pravdě nemůžu říct, že bych se tam ani trochu netěšila. Myslím, že to bude docela sranda. Ale teď, teď prosím sklapněte deštníky, odložte kabáty a užijte si letní atmosféru následujících fotek! :)
 //I've just returned from one week long holiday on beautiful and most importantly sunny Crete back to rainy and cold Czech Republic. Greek islands have never disappointed me and I can highly recommend spending your holidays there! Sometimes I wish I was born somewhere south, where summer never ends and winter never begins. Somewhere calm but vibrant at the same time where cold was a forbidden word. I've always been a summer person and that's why I study in Scotland. Don't try to find any logical explanation of that decision, there isn't any, really! I'm going back to Scotland in one week by the way and to be honest I can't say that I'm not excited to start my second year at uni at all. I think It could be a good fun after all! But now, put down your umbrella, take of your coat and enjoy the summer vibe these photos have! :)

Nejvíc času jsme trávily v oblasti Hersonissos. Pokud se tam někdy dostanete, rozhodně doporučuju udělat si krátkou procházku do vesničky Piskopianno, kde najdete spustu tradičních řeckých taveren s jídly na mnohem nižší ceny než ve městě. V úterý jsme autobusem jely do Heraklionu a následně veřejnou dopravou prohlédnout si starořecký palác Knossos.
//We spent most of the time in the area called Hersonissos. If you ever find yourself there, you should definitely take a short walk to Piskopianno village. I'll find there plenty of traditional Greek tavernas offering delicious meals for reasonable prices. On Tuesday, we took a bus to Heraklion and visited Knossos palace that is easily accessible by public transport.


SHARE:

1 komentář

Blog Layout Designed by pipdig