neděle 22. října 2017

ONE DAY IN EDINBURGH

Konečně! Po jednom roce bydlení ve Skotsku se konečně vydávám do tolik opěvovaného Edinburghu! Na prozkoumávání hlavního města nejsem sama, mám sebou svoji Marťu, která mi během mého prvního týdne zpátky na ostrově dělá společnost, ale taky se potkáváme s kamarádkou Megan, která se do Edinburghu nově přistěhovala. Ještě před svítáním řešíme problém se zrušeným autobusovým spojem, ale nakonec, sice se dvou hodinovým zpožděním, přijíždíme do Edinburghu. Autobusovou společnost Megabus využívám docela pravidelně a téměř pokaždé se naskytne nějakej problém. Jediným důvodem, proč jsem od nich ještě nedala ruce pryč, je nízká cena jízdenek oproti těm na vlak. Takovej britskej FlixBus no. :D Všechna ta chvála je naprosto oprávněná. Edinburgh je nádherný město s jedinečnou atmosférou. Na rozdíl od Aberdeenu, města kde žiju, a částečně i Glasgow, je Edinburgh takový tipicky britský a nazvala bych ho takovým skotským Londýnem. Rozhodně se tam v blízké době plánuju podívat znovu, protože jeden den rozhodně nestačí. I tak jsme toho ale zvládly projít docela dost a tady je seznam míst, které si rozhodně nemůžete nechat ujít!

//Finally! After living for one year in Scotland I finally made it to its capital, Edinburgh! And I wasn't alone, I brought my dear Marťa, who had been staying over at my place during the first week back on the island. We, indeed, met up with my friend Megan, who has recently moved to Edinburgh. We'd encountred some difficulties before the sun even rised up haha. Our bus was cancelled, but we were lucky enough to make it to Edinburgh with (just) two hour delay. I travel with the bus company Megabus quite often and there wasn't a single trip without any issue. The only reason why I keep buying tickets is the low price in comparison to train ticket prices. Well, it's something like the company FlixBus that runs in the central Europe! :D All that praise has been rightful though! Edinburgh is an amazing city with unique atmosphere. Apart from Aberdeen, where I live, and partly from Glasgow, Edinbugh looks more British and I wouldn't be afraid to denominate it "Scottish London". I'm definitely planning to come back soon because one day was not enough. However, I think we managed to see quite a lot and here are some places you should totally visit when in Edinburgh!

Victoria Street
Greyfriars Bobby
Arthur's Seat
SHARE:

4 komentáře

  1. Na jeden den to vypadá, že jste toho stihly docela dost :) a ty fotky jsou překrásný, jak už je u tebe zvykem :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krasne fotky! Ja byla z celeho Skotska jen v Glasgow na par dni, ale pristi rok me snad vyjde i nejaka priroda tam plus tohle mesto. Timhle clankem jsi me zas o neco vice nalakala ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda, Skotsko rozhodně stojí za to! :) Pokud hledáš nějakou inspiraci na výlet, tak kdyžtak koukni pod štítek "Skotsko". :)

      Vymazat

Blog Layout Designed by pipdig