středa 1. srpna 2018

WHEN IN PRAGUE //ENG

Neuvěřitelný jak ten čas letí! Nechce se mi věřit tomu, že červenec je pryč a vlastně ani tomu, že jsem se konečně dokopala k napsání tohoto článku. Před pár hodinami jsem přiletěla z řeckého Santorini, kde jsme společně s mamkou strávily moc hezký týden. Pár dní před odletem jsem trávila s kamarádkou na Colours a slibuju, že festivalovýmu reportu s pár fotkama se nevyhnete. Abych ale nepředbíhala, ještě před tím, než jsem jela do Ostravy, jsem byla na pět dní surfovat v Portugalsku. Já vím...nestíhám, nestačím, ale zase bych to tu chtěla trošku oživit a sdílet s vámi moje zážitky nejen z cest. :) No a jak jsem celé léto vlastně odstartovala? Kamarádka z Německa přijela oslavit svoje narozeniny do Prahy, kde jsme spolu strávily skvělý tři dny.
//It's crazy how fast time goes by! I can't believe that July is gone almost as much as that I've finally made myself to write this article. I returned from Santorini, Greece a couple of hours ago where I spent wonderful seven days together with my mum. Right before I flew to Greece, I attended a music festival Colours of Ostrava and had so much fun there. Get ready for a short report from there! :) At the beginning of June, I went surfing in Portugal and I can't wait to share my experiences with you! But let's not forget to mention how this summer started. I met up with a friend of mine from Germany in Prague to celebrate her birthday. We had so much fun wandering around the city and enjoying the time together as we won't see each for so long from now on.


Bylo docela horko, takže jsme se couraly po kavárnách a já tak konečně navštívila ony slavné předražené pražské insta-friendly podniky :D Nejvíc jsme si pochutnaly na vejcích do skla a dortíku v IF Café. Moc se nám líbilo v Herbivore, kde jsme se schladily acaí bowls. Cafefin mě po pravdě trošku zklamal. Avo toast mi sice moc chutnal, ale za tu cenu bych se příště asi pořádně najedla někde jinde a obsluha taky trošku vázla. Taky jsem Lauru vzala do mýho oblíbenýho Sky glass baru v Tančícím domě, odkud je krásný výhled na celou Prahu. Jo a taky jsem si půjčily šlapadlo a brázdily ním Vltavu.
//High temperatures were a good excuse for spending most of the time in coffee houses that I'd only known from Instagram before. We loved eggs in a glass from the IF Café. We also really enjoyed an acaí bowl from Herbivore. Insta-friendly café Cafefin was slightly disappointing for me. My avocado toast tasted good but I wouldn't order it again for such a high price. I took Laura to my favourite Skyglass bar in the Dancing House with a beautiful view over the whole Prague. We also rented a paddle boat and we both enjoyed chilling on the river so much.

Zmrzka v Créme de la Créme
Ice-cream in Créme de la Créme
 Herbivore
 Výborná italská kuchyně v restauraci/botelu Matylda
Delicious Italian cuisine in restaurant/botel Matylda

Náplavka♥ Všimněte si vody, kterou jsme si daly místo dalšího drinku, protože jsme s sebou něměly dostatek hotovosti. :D
//Náplavka♥ Notice the bottle of water we bought instead of a drink because we didn't have enough cash with us. :D
Cafefin
IF Café
SHARE:

4 komentáře

  1. Ahoj Jani, doufám, že to není úplně hloupej dotaz, ale hrozně se mi líbí tvoje úprava fotek, viděla jsem ji i na spoustě profilů na instagramu a chtěla bych toho taky dosáhnout, ale vůbec nevím jak? V čem a jak ty fotky upravuješ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj:) Jasně, že to není hloupý dotaz! Fotky upravuju v Lightroomu, který mám zaplacený v rámci balíčku Adobe Cloud. Mám pocit, že je i bezplatná mobilní aplikace, ale nechci si vymýšlet. Na fotky pak použiju presety, které mám některé koupené a některé vytvořené kombinací různých úprav barev, světla, atd. Poslední dobou si hodně hraju s oranžovými tóny, u kterých většinou snižuju "Luminance" a "Saturation", a taky docela snižuju zelené tóny. Kdyžtak zkus kouknout na YouTube, kde jsou nějaké tutorialy. :)

      Vymazat
    2. Díky moc za odpověď, já právě poslední dobou uvažuju nad pořízením Lightroomu, takže jsi mě trochu postrčila :)

      Vymazat
    3. Super, určitě jdi do toho! A nemáš vůbec za co. :))

      Vymazat

Blog Layout Designed by pipdig