pátek 20. února 2015

Movie tips

Co se filmů týče, nejsem asi žádný velký fanoušek, ale úplně chladnou mě také nenechávají. Dobrý film je pro mě symbolem pohodového a bezstarostného večera. Ráda vstupuju do děje a nechávám se ním unášet. A ku příležitosti nadcházejícího víkendu, jsem se rozhodla sepsat mé nejoblíbenější filmy... :)

1. Útěk do divočiny ( Into the Wild )

je pravděpodobně můj nejoblíbenější film. Vypráví skutečný příběh inspirovaný Christopherem McCandlesem, mladým mužem, který odmítal jít s civilizačním proudem a místo toho se vydal na velké dobrodružství, směřující k jednomu cíli - Aljašce. Jen on a příroda. Aby toho nebylo málo, celý film je protkaný úžasnou hudbou Eddieho Veddera, z které se tají dech.
 
 
2. Narušení ( Girl Interrupted )

Psychologické drama, jehož děj se odehrává v psychiatrické léčebně, kam byla umístěna sedmnáctiletá Susanna. Susanna se seznamuje s dívkami na svém oddělení, v jejichž čele stojí Angelina Jolie v roli Lisy. Film stojí rozhodně za zhlédnutí, nejen k vůli skvělému obsazení, ale i poutavému ději.
 
 
3. Velká ryba ( Big Fish )

Film režie Tima Burtona je opravdu jedinečný. Edward Bloom byl odjakživa vášnivým vypravěčem neuvěřitelných historek ze svého mládí, kdy jej jeho záliba v cestování zavedla na úžasnou výpravu okolo světa. V jeho mýtických dobrodružstvích nechybí nadpřirozené výjevy počínaje obry a konče čarodějnicí se skleněným okem. Jsou jeho příběhy pravdivé? Nebo se jedná o pouhé výmysly?
 
 
 4. Modlitby za Bobbyho ( Prayers for Bobby )
 
Příběh,natočený podle skutečné události ukazuje silně nábožensky založenou americkou rodinu, která žije v dokonalosti do té doby, než se Bobby Griffith svěří svému staršímu bratrovi s pravdou o své orientaci. Nutno podotknout, že slzám se jen těžko ubráníte.
 
Film Modlitby za Bobbyho, v ktorom si zahrala aj Sigourney Weaverová, premietnu v Trenčíne aj v Banskej Bystrici.
 
5. Parfém: Příběh vraha ( Perfume: The Story of a Murderer )
 
Jean-Baptiste Grenouille má vlastnost génia – svým nosem dokáže zachytit, detailně popsat a charakterizovat všechny vůně, které se kolem něj mihnou. Dokáže rozpoznat složení všech parfémů na světě,  zoufale však touží po vytvoření dokonalé vůně. Naprosto zbavený citu se rozhodne vytvořit démonickou vůni, jejíž základní esencí bude vůně mladé dívky, nevinné a čisté. Příběh mě velmi zaujal, donutil mě zamyslet se a vžít do postavy Grenouilleho.
 
 
6.   Pink Floyd: Zeď  ( Pink Floyd: The Wall )
 
Snímek protkaný pocity a emocemi. Probouzí ve vás smutek, radost a obavy. Zeď považuju za umělecké dílo ztvárňující rockovou hvězdu, jehož scény represí a lidské agresivity se střídají s frustrujícími vzpomínkami na dětství bez otce, zato s přehnaně ochranitelskou matkou, na školu, pokoušející se všechny semlít do jedné beztvaré, nemyslící masy, na ženu, která jej zradila.

PinkFloydTheWall.jpg

SHARE:

3 komentáře

  1. Ani jeden som ešte nevidela, takže vďaka za tipy!
    Dijoun&Klaudi

    OdpovědětVymazat
  2. Ježiš narušení je naprosto boží film! Angelina je tam neskutečná kočka a Winona taky, strašně ho mám ráda :)

    OdpovědětVymazat
  3. skvele tipy na filmy, videla jsem jen jeden z toho seznamu.

    PS: Zvu te na svoji giveaway na mem blogu, budu rada kdyz se pripojis:)
    http://bridgeofmemories.blogspot.co.uk/2015/02/beauty-giveaway.html#comment-form

    OdpovědětVymazat

Blog Layout Designed by pipdig