úterý 10. října 2017

World Mental Health Day

10/10/2017. Sedim u pocitace v nasi univerzitni knihovne, protoze muj notebook se rozhodl pokazit, tukam na britsky klavesnici bez hacku a bez carek jako totalni negramot, usrkavam pomerancovej dzus a doufam, ze ten kluk vedle, co mi zrovna nahlizi pres rameno, nerozumi tomu, co pisu. Ano, desatej rijen, mezinarodni den dusevniho zdravi - zdravi stejne dulezityho a cennyho jako je to fyzicke. Prosim vas vsechny, jeste jednou si prectete predeslou vetu a uchovejte si ji v mysli. To, ze do duse cloveka videt mnohdy nemuzeme, neubira na vaznosti jejiho onemocneni a tim spis bychom se nemeli bat o nasich problemech otevrene mluvit. Ano, ja vim, jak tezke je mluvit o necem, cemu vlastne ani vy sami poradne nerozumite a nedokazete uchopit. Verte mi ale, ze na to nejste sami a vzdy vas nekdo vyslechne.

Timhle bych se asi chtela k uryvku, kterej jsem si tak docela nahodne dneska napsala 'do supliku'. A misto  doslovneho prekladu z cestiny do anglictiny bych chtela tak nejak souvisle navazat.

I've been struggling with self acceptance for many years. It was so hard to talk about it at first because I felt like no one will understand and take me seriously. It took me some time to make peace with myself, to embrace my flaws, to allow my body to be the way it was meant to be and to fall in love with it. I do love myself, I really do, but sometimes the past tries to pull me back in and makes me doubt whether I'm worth, whether I'm good enough and whether I should not change. I'm sure there are many people going through such a kind of things as well, but you can't really tell. And that's why it is so important to speak out, to share your problems and doubts with a friend or a family member! I wish everyone knew that mental health is as important as physical health!


 Jeans - New Look
T-shirt - Pull&Bear
Backpack - Primark

SHARE:

2 komentáře

Blog Layout Designed by pipdig